Annonce
- Mit indtryk er, at mange af de unge egentlig kender deres begrænsninger, men når der er gang i gaden, sker der nogle flokting, som ingen af dem ville gøre i ædru tilstand, siger bestyrelsesformand i Stavtrup IF Fodbold, Peter Kaarup. Foto: Privat
Viby-StavtrupLIV

Glasskår i græsset og larmende soundbokse: Stavtrup IF Fodbold er plaget af unges fester

Fodboldklubben i Stavtrup har været nødt til at bede kommunen om hjælp til at finkæmme en af klubbens fodboldbaner for glasskår, efter en gruppe unge har festet på græsset.

Stavtrup IF Fodbold har i en lang periode oplevet, at unge bruger klubbens område til at mødes ved de udendørs borde-bænke-sæt, høre musik og feste. Og det er helt i orden, lyder det fra bestyrelsesformand i fodboldklubben, Peter Kaarup.

Men i sidste uge røg formanden alligevel til tasterne med et opråb, som blandt andet blev delt i Facebook-gruppen "Stavtrup siden":

- Formålet med denne mail er ikke at moralisere, men en appel til, at alle tager ansvar, skrev Peter Kaarup, efter hans kollega i sidste uge bemærkede, at en af fodboldklubbens baner var blevet brugt til at feste på.

- Vores pladsmand opdagede, at der var blevet slæbt et borde-bænke-sæt ud på vores Bane 1, og at der lå glasskår fra knuste flasker i græsset, fortæller Peter Kaarup til Viby-StavtrupLIV.

Stavtrup IF Fodbold har bedt Aarhus Kommunes entreprenør om hjælp til at fjerne alle glasskår fra fodboldbanen. Foto: Privat

- Det har betydet, at jeg nu har gået en tur på banen for at samle glasskårene op, og det har vores pladsmand også, men det knuste glas kan potentielt ligge over så stort et område, at det er svært for os at finkæmme. Derfor har vi bedt kommunens entreprenør om hjælp til at finkæmme græsset.

- Der skal være DBU fodboldskole i uge 31, hvor der kommer mange børn, der render rundt i strømpesokker, og vi har allerede set ét eksempel på, at et barn har løbet rundt på banen og fået et glasskår op i foden, som resulterede i en tur på skadestuen, fortæller Peter Kaarup.

Episoden med de knuste flasker har ført til, at Stavtrup IF Fodbold nu har låst Bane 1 af.

Derudover har Peter Kaarup henvendt sig til Gadeplan Børn og Unge, som er en del af SSP-samarbejdet under Aarhus Kommune, for at få deres hjælp til at imødegå udfordringen med de unges fester.

Det var et borde-bænke-sæt som dette, der var blevet slæbt ind på Stavtrup IF Fodbolds Bane 1. Foto: Privat

Ryd op, og respektér naboerne

Peter Kaarup understreger, at han ikke har noget imod, at de unge bruger klubbens terrasse til at hygge sig og feste, men de skal rydde op efter sig og tage hensyn til naboerne, som længe har været plaget af larm og høj musik fra soundbokse.

- Mit indtryk er, at mange af de unge egentlig kender deres begrænsninger, men når der er gang i gaden, sker der nogle flok-ting, som ingen af dem ville gøre i ædru tilstand. Det har jeg ikke noget imod, bare de ikke smider flasker på vores bane, så andre kommer til skade på grund af deres tåbeligheder.

- Så tag ansvar, ryd op efter jer, og respekterer, at der bor mennesker i husene omkring jer, som har et arbejde, de skal op til næste dag, siger Peter Kaarup.

- Vi har allerede set ét eksempel på, at et barn har løbet rundt på banen og fået et glasskår op i foden, som resulterede i en tur på skadestuen, fortæller formand for Stavtrup IF Fodbold Peter Kaarup. Foto: Privat

Han kommer også med en opfordring til forældrene:

- Tag en snak med de unge om, hvordan man opfører sig, og at man ikke spiller høj musik, råber og skriger efter midnat. Ellers må festen foregå hjemme i privaten.

- Derudover vil jeg opfordre forældrene til at lære deres børn at rydde op efter sig selv, hvis de ikke kan det i forvejen. Tag dem eventuelt i hånden, og kør dem herned næste dag. For vi bruger i hvert fald en time eller to på at feje og gøre rent, når der har været en fest, siger han.

Få overblik her
Viby-StavtrupLIV

Michael fra Viby har fundet et godt udsigtspunkt over byen - og håber, at politikerne vil gøre noget ved trafikken i dette årti

Viby-StavtrupLIV

Store mængder regnvand løber igennem Viby - og det skal et nyt, grønt område med søer og gåruter være med til at løse

Viby-StavtrupLIV

Flere boliger, flere biler: Sådan vil kommunen undgå fremtidigt trafikkaos ved Jyllands-Posten

Viby-StavtrupLIV

Skolebygning solgt, anholdelser i Stavtrup og fejring af frivillige: Det skal du også vide fra ugen, der gik

Viby-StavtrupLIV

Flere ladepladser til elbiler er på vej til Viby

Viby-StavtrupLIV

Vandrutsjebane, Dino World og skumbad i Lego: Elever fra Stavtrup har bygget deres bedste idéer til den nye multihal

Viby-StavtrupLIV

Beboerne på Viby Bakke får Vårkjærparken som nabo: Sådan skal de to områder forbindes

Viby-StavtrupLIV

500 boliger, grønne områder og etagebyggeri i op til seks etager planlægges ved Jyllands-Postens tidligere hovedsæde

Nyhedsbrev

Nyt grønt område med regnvandssøer på vej til Viby

Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen ved at påstå, at der ikke er en overflod af grønne åndehuller i Viby.

Nyhedsbrev

Giver boligerne ved Jyllands-Posten trafikkaos?

Lige for tiden kører jeg hver morgen min datter i vuggestue i bil. Det er absolut ikke et ønskescenarie, men nærmere et nødvendigt onde for at få hverdagslogistikken til at gå op.

Nyhedsbrev

Jyllands-Posten bliver til boligområde - her er den store plan

Hver gang jeg cykler eller kører langs Skanderborgvej op ad Ravnsbjerg Bakke, kan jeg ikke lade være med lige at kaste et blik over på Jyllands-Postens gule murstensbygning på højre hånd, som ligger der - tronende - på toppen af bakken.

Viby-StavtrupLIV

I kan ikke leve af velvilje og hindbærsnitter alene – det kan vi heller ikke

Viby-StavtrupLIV

Mangel på idrætsfaciliteter: Viby IF må tage gymnastiksale og skolehaller i brug - og skrive unge på venteliste til at spille basket

Viby-StavtrupLIV

Skoler i Viby og Stavtrup får penge til ekstra toiletrengøring

Viby-StavtrupLIV

Ingen cykelsti på Ormslevvej lige foreløbigt: Det ville være som at smide penge ud ad vinduet at grave vejen op nu

Viby-StavtrupLIV

Trafikerede veje gør det sårbart for elever på Viby Skole og Højvangskolen at cykle om morgenen – nu skal mulige løsninger undersøges

Viby-StavtrupLIV

Lokale ejendomsmæglere: Disse boliger er der rift om i Viby og Stavtrup

Viby-StavtrupLIV

Har du larmende biler uden for din dør? Nu skal støjen fra indfaldsveje og villaveje kortlægges

Viby-StavtrupLIV

Har du undret dig over, hvorfor kirker i Viby lyser grønt? Her er forklaringen