Annonce
2022 er udråbt til musikår i Aarhus med projektet Music City Aarhus. I den forbindelse er det muligt at søge om midler til at afvikle koncerter - for eksempel i Viby og Stavtrup. Arkivfoto: Flemming Liin
Nyhedsbrev

Hvorfor er der ikke flere koncerter i Viby og Stavtrup?

Jeg skal være helt ærlig og sige, at når jeg en gang imellem får lyst til at tage min kæreste eller en veninde under armen og gå til koncert, er det aldrig faldet mig ind at tage til Viby.

Og det er absolut ikke, fordi jeg ikke har lyst. Men fordi jeg aldrig har overvejet det som en mulighed. Måske siger det mere om mig end om Viby, men jeg vil alligevel dedikere dette nyhedsbrev til en undren: Hvorfor er der ikke flere koncerter i Viby?

Ser man på indbyggertallet, bor der rundt regnet 35.000 mennesker i Viby og Stavtrup tilsammen, og området ligger tæt på både midtbyen, Holme og Højbjerg.

I brokvartererne omkring København bugner det med spillesteder, og selv om Aarhus er en mindre by end hovedstaden, er Viby trods alt ingen miniversion af Vesterbro, når det kommer til mængden af kulturtilbud.

Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke sker en skid – for nu at sige det lige ud. Der er koncerter i kirker, på biblioteket, på lokalcentre og i fremtiden også store stadionkoncerter i Eskelunden. Der er også tanker om at omdanne Viby Præstegård til kulturhus og spillested.

Alligevel undrer det mig, at der ikke er flere koncerter - og kulturtilbud i det hele taget - i Viby, og det samme gør flere folk i lokalområdet, som jeg har talt med. Blandt andre Viby Fællesråd, som sammen med Viby Bibliotek og flere lokale ildsjæle arbejder med muligheden for at bringe flere arrangementer til bydelen.

Og netop i år er der måske en anledning.

Aarhus er nemlig i 2022 udråbt til musikår under overskriften Music City Aarhus 2022, og det betyder, at der er mulighed for at søge penge til at afvikle koncerter. Og det opfordrer sekretariatsleder i projektet Jesper Mardahl kraftigt til.

Han fortæller, at der indtil videre ikke har været mange henvendelser fra Viby-området, og det undrer også ham, at der ikke er flere spillesteder i postnummer 8260.

- Viby er sådan lidt en sort plet. I Åbyhøj har man Elværket, som er et driftigt kulturhus, og Viby er jo immervæk en stor forstad med mange flere mennesker, så det er lidt skægt, at der ikke er flere koncertsteder ud over biblioteket, siger han.

Netop Viby Bibliotek har faktisk søgt og fået midler gennem Music City Aarhus til at afvikle koncerter over en weekend i efteråret. Hvad det nærmere bestemt kommer til at indebære, kan du læse mere om nedenfor.

Og så skal jeg skynde mig at tilføje, at jeg højst sandsynligt ikke kender Viby og Stavtrup lige så godt som dig. Måske er det bare mig, der (endnu) ikke er stødt på de mange spillesteder, koncerter og musikalske undergrundsmiljøer i Viby. Måske er området i forvejen så plaget af støj, at der slet ikke er et ønske om larmende koncerter.

Jeg ved det ikke, men jeg vil gerne blive klogere, så tip mig endelig og giv dit input med, hvis du gør dig tanker om emnet eller kender til ildsjæle og musikprojekter i Viby og Stavtrup.

Så kan vi blive klogere sammen. God læselyst.

Få overblik her
Viby-StavtrupLIV

Michael fra Viby har fundet et godt udsigtspunkt over byen - og håber, at politikerne vil gøre noget ved trafikken i dette årti

Viby-StavtrupLIV

Store mængder regnvand løber igennem Viby - og det skal et nyt, grønt område med søer og gåruter være med til at løse

Viby-StavtrupLIV

Flere boliger, flere biler: Sådan vil kommunen undgå fremtidigt trafikkaos ved Jyllands-Posten

Viby-StavtrupLIV

Skolebygning solgt, anholdelser i Stavtrup og fejring af frivillige: Det skal du også vide fra ugen, der gik

Viby-StavtrupLIV

Flere ladepladser til elbiler er på vej til Viby

Viby-StavtrupLIV

Vandrutsjebane, Dino World og skumbad i Lego: Elever fra Stavtrup har bygget deres bedste idéer til den nye multihal

Viby-StavtrupLIV

Beboerne på Viby Bakke får Vårkjærparken som nabo: Sådan skal de to områder forbindes

Viby-StavtrupLIV

500 boliger, grønne områder og etagebyggeri i op til seks etager planlægges ved Jyllands-Postens tidligere hovedsæde

Nyhedsbrev

Nyt grønt område med regnvandssøer på vej til Viby

Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen ved at påstå, at der ikke er en overflod af grønne åndehuller i Viby.

Nyhedsbrev

Giver boligerne ved Jyllands-Posten trafikkaos?

Lige for tiden kører jeg hver morgen min datter i vuggestue i bil. Det er absolut ikke et ønskescenarie, men nærmere et nødvendigt onde for at få hverdagslogistikken til at gå op.

Nyhedsbrev

Jyllands-Posten bliver til boligområde - her er den store plan

Hver gang jeg cykler eller kører langs Skanderborgvej op ad Ravnsbjerg Bakke, kan jeg ikke lade være med lige at kaste et blik over på Jyllands-Postens gule murstensbygning på højre hånd, som ligger der - tronende - på toppen af bakken.

Viby-StavtrupLIV

I kan ikke leve af velvilje og hindbærsnitter alene – det kan vi heller ikke

Viby-StavtrupLIV

Mangel på idrætsfaciliteter: Viby IF må tage gymnastiksale og skolehaller i brug - og skrive unge på venteliste til at spille basket

Viby-StavtrupLIV

Skoler i Viby og Stavtrup får penge til ekstra toiletrengøring

Viby-StavtrupLIV

Ingen cykelsti på Ormslevvej lige foreløbigt: Det ville være som at smide penge ud ad vinduet at grave vejen op nu

Viby-StavtrupLIV

Trafikerede veje gør det sårbart for elever på Viby Skole og Højvangskolen at cykle om morgenen – nu skal mulige løsninger undersøges

Viby-StavtrupLIV

Lokale ejendomsmæglere: Disse boliger er der rift om i Viby og Stavtrup

Viby-StavtrupLIV

Har du larmende biler uden for din dør? Nu skal støjen fra indfaldsveje og villaveje kortlægges

Viby-StavtrupLIV

Har du undret dig over, hvorfor kirker i Viby lyser grønt? Her er forklaringen