Annonce
- Der er flere smadrede ruder, der er begået hærværk på skolens tage, og der har flere gange været forsøg på at brænde nogle af vores udefaciliteter af, blandt andet vores bålhytter, siger skoleleder på Højvangskolen, Ivan Børsting.
Viby-StavtrupLIV

Knuste ruder og forsøg på ildspåsættelse: Højvangskolen er plaget af hærværk

Højvangskolen i Stavtrup har flere gange været udsat for hærværk, og de seneste to-tre måneder er problemet blevet værre. Men udover at kontakte politiet er det svært for skolen at gøre meget mere ved problemet, lyder det fra skoleleder Ivan Børsting.

På Højvangskolen i Stavtrup har skoleleder Ivan Børsting i længere tid været opmærksom på, at en mindre gruppe utilpassede unge har fået for vane at hænge ud på skolens legepladser og udearealer om aftenen, hvilket ofte skaber utrygge situationer for de børn, der færdes i området omkring skolen og ungdomsklubben "Stauern".

- Vi hører om det via forældre og vores netværk omkring skolen, altså SSP, nærpolitiet og vores samarbejde med ungdomsklubben. Så vi er opmærksomme på, at der sker noget for tiden, som ikke er særlig godt.

- Vi mærker det dels ved, at der er øget hærværk på skolen. Der er flere smadrede ruder, der er begået hærværk på skolens tag, og der har flere gange været forsøg på at brænde nogle af vores udefaciliteter af, blandt andet vores bålhytter, fortæller Ivan Børsting.

Ifølge skolelederen har mængden af hærværk været stigende de seneste to-tre måneder, og han har også fået meldinger om, at der nogle gange foregår salg af euforiserende stoffer på skolens parkeringsplads.

Svært at gøre noget

Skolen har sat videoovervågning op de steder, hvor det er tilladt, og anmeldt hærværket til politiet. Men det er svært for skolen at iværksætte yderligere tiltag for at komme episoderne til livs, fordi de finder sted om aftenen, fortæller Ivan Børsting.

- Det er meget svært for os at dæmme op for, fordi det foregår uden for skolens åbningstid. Vi kan rette henvendelse til nærpolitiet, de sociale myndigheder, kommunens gadeplansgruppe eller SSP og desuden samarbejde med de instanser, der er i Stavtrup. Men vi kan ikke som skole lave en vagtrundering eller bede vores lærere og pædagoger om at gribe ind, når de ikke er på arbejde.

Fakta: Kontakt politiet

- Hvis du ser eller har kendskab til noget, som politiet bør kende til, kan du sende politiet et tip. Det er ikke det samme som en anmeldelse.

- Du kan ringe 114, hvis din henvendelse ikke er akut.

- Hvis du har akut behov for hjælp, skal du ringe 112.

- Hvis du selv har været udsat for noget kriminelt, bør du anmelde det til politiet. Mange kriminalitetsformer kan du anmelde digitalt. Andre skal du anmelde ved at ringe eller møde op på en politistation.

Læs mere om, hvordan du kontakter politiet her.

Kilde: Politiet

- Når der foregår noget uden for skolens åbningstid, så er det – meget hårdt sagt – socialforsorgens og politiets opgave at gøre noget. Men som skole har vi selvfølgelig en interesse i at gøre noget ved problemet. Det er bare svært, siger Ivan Børsting.

Elever der trues

Ifølge skolelederen har der også været enkelte episoder, hvor en elev er blevet truet, imens barnet var på vej til eller fra Højvangskolen. Men også her har skolen svært ved at stille noget op, når de utrygge situationer opstår uden for skolens område.

- Når barnet ikke er på skolens område, så har vi ikke nogen myndighed til at gøre noget ved det. Vi taler selvfølgelig med barnets forældre, og hvis det er en anden elev fra skolen, som står bag truslerne, så kan vi forsøge at gå i dialog med forældrene.

- Men hvis det er børn, som vi ikke kender på skolen, som kommer med trusler, så kan vi sådan set ikke iværksætte noget, siger Ivan Børsting.

Derfor sætter skolelederen stor pris på forældregruppen Tryg i Stavtrup, som går aftenture rundt i byen for at skabe mere tryghed for de unge, hvilket han kalder ”et virkeligt godt initiativ”.

Derudover opfordrer han alle, der ser eller oplever utrygge situationer omkring skolens område - eller andre steder i byen - til at kontakte politiet.

Få overblik her
Viby-StavtrupLIV

Michael fra Viby har fundet et godt udsigtspunkt over byen - og håber, at politikerne vil gøre noget ved trafikken i dette årti

Viby-StavtrupLIV

Store mængder regnvand løber igennem Viby - og det skal et nyt, grønt område med søer og gåruter være med til at løse

Viby-StavtrupLIV

Flere boliger, flere biler: Sådan vil kommunen undgå fremtidigt trafikkaos ved Jyllands-Posten

Viby-StavtrupLIV

Skolebygning solgt, anholdelser i Stavtrup og fejring af frivillige: Det skal du også vide fra ugen, der gik

Viby-StavtrupLIV

Flere ladepladser til elbiler er på vej til Viby

Viby-StavtrupLIV

Vandrutsjebane, Dino World og skumbad i Lego: Elever fra Stavtrup har bygget deres bedste idéer til den nye multihal

Viby-StavtrupLIV

Beboerne på Viby Bakke får Vårkjærparken som nabo: Sådan skal de to områder forbindes

Viby-StavtrupLIV

500 boliger, grønne områder og etagebyggeri i op til seks etager planlægges ved Jyllands-Postens tidligere hovedsæde

Nyhedsbrev

Nyt grønt område med regnvandssøer på vej til Viby

Jeg tror ikke, at jeg fornærmer nogen ved at påstå, at der ikke er en overflod af grønne åndehuller i Viby.

Nyhedsbrev

Giver boligerne ved Jyllands-Posten trafikkaos?

Lige for tiden kører jeg hver morgen min datter i vuggestue i bil. Det er absolut ikke et ønskescenarie, men nærmere et nødvendigt onde for at få hverdagslogistikken til at gå op.

Nyhedsbrev

Jyllands-Posten bliver til boligområde - her er den store plan

Hver gang jeg cykler eller kører langs Skanderborgvej op ad Ravnsbjerg Bakke, kan jeg ikke lade være med lige at kaste et blik over på Jyllands-Postens gule murstensbygning på højre hånd, som ligger der - tronende - på toppen af bakken.

Viby-StavtrupLIV

I kan ikke leve af velvilje og hindbærsnitter alene – det kan vi heller ikke

Viby-StavtrupLIV

Mangel på idrætsfaciliteter: Viby IF må tage gymnastiksale og skolehaller i brug - og skrive unge på venteliste til at spille basket

Viby-StavtrupLIV

Skoler i Viby og Stavtrup får penge til ekstra toiletrengøring

Viby-StavtrupLIV

Ingen cykelsti på Ormslevvej lige foreløbigt: Det ville være som at smide penge ud ad vinduet at grave vejen op nu

Viby-StavtrupLIV

Trafikerede veje gør det sårbart for elever på Viby Skole og Højvangskolen at cykle om morgenen – nu skal mulige løsninger undersøges

Viby-StavtrupLIV

Lokale ejendomsmæglere: Disse boliger er der rift om i Viby og Stavtrup

Viby-StavtrupLIV

Har du larmende biler uden for din dør? Nu skal støjen fra indfaldsveje og villaveje kortlægges

Viby-StavtrupLIV

Har du undret dig over, hvorfor kirker i Viby lyser grønt? Her er forklaringen