Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Viby-StavtrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Den 24. december har Viby-StavtrupLIV været i luften i et halvt år. Foto: Mathilde Bech 

Mine fem løfter til dig

Julen er lige om hjørnet, og mens jeg i de her timer farer rundt og pakker de sidste julegaver ind (og krydser fingre for, at ingen i min familie bliver smittet med corona), skal jeg lige nå at sende et virtuelt julekort til alle jer, der hver uge læser med i nyhedsbrevet. Og sige tak.

Tak for det første halve år. Når vi rammer 24. december, fejrer jeg ikke kun juleaften, men også, at det er præcis seks måneder siden, at Viby-StavtrupLIV gik i luften.

Dengang - tilbage i juni måned - vidste jeg ærlig talt ikke særlig meget om, hvad Viby-StavtrupLIV skulle blive til. Jeg vidste, at jeg skulle være med til at starte et nyt hyperlokalt medie op. Så jeg satte mig ned sammen med min redaktør og et blankt stykke papir, og vi begyndte at tale om, hvad det egentlig var for et medie, vi gerne ville skabe.

Vi blev hurtigt enige om, at formålet med Viby-StavtrupLIV er at give alle jer, der bor i Viby og Stavtrup, bedre indsigt i, hvad der sker i jeres lokalområde.

Vi vil gerne sætte fokus på alt det, der betyder noget for jeres hverdag. Både så I selv (forhåbentlig) bliver klogere, men også for at være jeres stemme over for de politikere i kommunen og Folketinget, som træffer beslutninger, der har konsekvenser for jer.

Det mundede ud i fem løfter til jer som læsere, som lyder sådan her:

1) Vi giver indsigt og overblik. Vi holder et vågent øje med, hvad der sker i Viby og Stavtrup og giver jer indsigt i områdets udvikling.

2) Vi tager jer med råd. Vi er et medie, der er til for jer, der bor i Viby og Stavtrup, og kun jer. Derfor lytter vi til jeres idéer, tanker og meninger om de historier, vi laver, så vi kan lave det mest vedkommende journalistik for jer.

3) Vi har fokus på løsninger. Vi nøjes ikke med at skrive en nyhed om, at der er et problem i Viby eller Stavtrup. Hvis noget ikke fungerer, eller en konflikt er gået i hårknude, søger vi en forklaring og en løsning.

4) Vi giver inspiration. Vi fortæller historier om nye initiativer, gode idéer og lokale ildsjæle, der gør en forskel. Kort sagt om alt det, der kan inspirere og gøre Viby og Stavtrup til et endnu bedre sted at bo.

5) Vi giver indflydelse. Vi holder jer opdateret og sørger for, at I ved, hvad I selv kan gøre for at få indflydelse på beslutningerne i jeres lokalområde. For eksempel gennem borgermøder, høringer eller andre kanaler, hvor I kan komme til orde.

De fem løfter arbejder jeg hver dag for at leve op til. Løfterne skal fungere som en rettesnor - eller en ledestjerne, om du vil (det er jo jul). Og som du kan læse, indebærer det blandt andet at tage dig med på råd. Derfor håber jeg, at du vil melde ind, hvis du synes, at der er løfter, som jeg ikke lever op til.

I det nye år vil jeg fortsætte med at sætte fokus på alt det, som jeg fornemmer, fylder meget hos jer.

Byggeriet på Bernstorffsvej, planerne for Jyllands-Postens grund, motorvejsstøj, Stavtrup Multihal, myldretidstrafik, kulturlivet i Viby (eller mangel på samme), bedre faciliteter til de unge, lokale ildsjæle med gode idéer og meget, meget mere.

Eller måske noget helt andet som du synes, jeg skulle kigge på? Skriv til mig på kridj@viby-stavtrupliv.dk

Og så er der kun tilbage at sige rigtig glædelig (og forhåbentlig smittefri) jul.

Jeg håber, at I vil læse med i 2022.

Billede af Kristine Dam Johansen
Billede af skribentens underskrift Kristine Dam Johansen Journalist