Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Viby-StavtrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Martin Fisker Dyrbjerg (tv.) og Stefan Dejgård Jensen fra UrbanWild. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Vildt sjov forretning rammer tidsånden fra Viby

Iiih, hvor jeg dog elsker mennesker med gode forretningsidéer.

Og når de samtidig formår at følge deres massive drive til at føre dem ud i livet.

Jeg hader normalt al form for reality-konkurrence-følelses-basker-tv. Men et program som Løvens Hule æder vi råt, hustruen og jeg, når det er på DR.

Der er et eller andet fascinerende ved, når folk spotter den gode idé.

Hvad mangler folk? Hvad mangler verden? Og hvordan får vi præsenteret det på bedste vis? Hvor stort er markedet, og hvor længe bliver folk ved med at mangle det?

Jeg synes jo lidt, at vi har gang i noget af det samme med Viby-StavtrupLIV. Sammen med vores andre LIV-medier, der dækker forskellige områder: Tranbjerg-Mårslet, Skåde-Højbjerg-Holme, Risskov, Lystrup, Skanderborg, Favrskov og Djursland.

Vi prøver at skabe en god medieforretning. Et produkt, som du og dine naboer kan være glade for at få ind i indbakken. Nyheder og gode historier, som gør, at du føler dig godt klædt på til at agere og deltage i den lokale samtale i dit område.

Det handler om at tænke lokaljournalistik i nye, dybere og digitale baner. Forhåbentlig fordi tiden er til netop dette.

Lidt ligesom Martin og Stefan fra UrbanWild - to unge herrer fra Viby, der sælger vildmarksbade, grillhytter og udendørssaunaer.

Produkterne er sådan set ikke nye. Men de ramte direkte ned i en perfekt tidslomme og tendens midt under corona-tiden, som higede efter udeliv i haven. Hvorved de har skabt en god forretning.

Hvori ligger så det nye? Jo, ud over at være to enormt hårdtarbejdende, gæve gutter, som jeg ved et tilfælde stødte på, så har de noget så vildt som en udendørs udstilling, som du selv kan køre forbi og tjekke ud.

Den slags har jeg ikke set før. Derudover har de planer om at starte samarbejder op med lokale foreninger, der måske kan komme dig, din familie eller folk fra din vennekreds til gode.

Læs om dem og mulige nye fartbump på Terp Skovvej her i nyhedsbrevet. Men hvad skal jeg kaste mit blik mod i de næste udgaver?

Smid mig da en mail på mihje@jfmedier.dk, hvis du har en god idé. Så lover jeg dig, at jeg kigger nærmere på det.

God læselyst!

Billede af Mikkel Hamann Johnsen
Billede af skribentens underskrift Mikkel Hamann Johnsen Journalist
På en tidligere hestefold har Martin Fisker Dyrbjerg og Stefan Dejgaard Jensen bygget deres UrbanWild-udstilling stort set helt fra bunden. Saunaer og andre udelivsprodukter står i deres rette elementer til frit skue for folk, der kunne tænke sig at kigge forbi. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Martin og Stefan har lettilgængelig sauna-udstilling og sælger vildmarksbade til hele Danmark: - Placeringen fås ikke bedre

UrbanWild trækker det vilde udeliv ind tæt på storbyen, og bag virksomheden står Stefan Dejgaard Jensen og Martin Fisker Dyrbjerg.

Sidstnævnte er Viby-dreng, og faderens slægtsgård agerer da også hjem for deres salg af saunaer og vildmarksbade.

De to kammerater er eneste ansatte i virksomheden og står for stort set alt selv. De har måttet lære en masse undervejs, men har - heldigvis for dem - talt direkte ind i en tidsånd, der kan lide deres produkter.

De har en udstilling, som lokale kan komme forbi og beskue, når man har lyst, og så har de store planer for fremtiden - som også kan komme Viby, Stavtrup og omegn til gode.

I Viby ligger en virksomhedsudstilling, som bringer det vilde udeliv meget tæt på storbyen. Og så bor de to iværksættere bag UrbanWild selv i forstaden.

Mange forbinder måske ikke vildmarksbade, saunaer og andet ekstravagant udeliv med storbyens jag og tæthed. Men i udkanten af Viby har to kammerater fundet kombinationen - med succes til følge.

For på Damagervej kun et saunagussprøjt fra både ringvej og motorvej ligger UrbanWild. En virksomhed, men også et lille, idyllisk udstillingsvindue.

Frit tilgængeligt. Tæt på byen.

- Placeringen fås ikke bedre. Normalt ligger forretninger som vores meget afsides, men her befinder vi os tæt på storbyen, tæt på vigtige veje, og det gør, at man nemt kan svinge forbi, siger Martin Fisker Dyrbjerg om han og Stefan Dejgaard Jensens valg af lokation.

- Det er også tanken bag navnet UrbanWild. Vi bringer det vilde udeliv ind i byen, så folk kan se og mærke på produkterne. Og så sælger vi til hele Danmark.

Privilegerede med placeringen

Virksomheden stiftede de midt i 2020, og på deres to første hele år har de omsat for 14 millioner kroner. De er ikke andre ansatte end dem selv.

29-årige Stefan Dejgaard Jensen kommer fra vestjyske Skjern og har en to-årig uddannelse i international handel og markedsføring i bagagen. Samt flere år som kørende sælger.

Martin Fisker Dyrbjerg og Stefan Dejgaard Jensen startede UrbanWild i midten af 2020, og det hele begyndte at køre på skinner i begyndelsen af 2021. Deres produkter talte lige ind i en corona-tidsånd. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Martin Fisker Dyrbjerg kommer fra og bor i Viby og har arbejdet som både sælger og anlægsgartner. Hvis du har hørt efternavnet før, er det, fordi han er søn af Jens Jørgen Dyrbjerg, der bor på Abildgården. En slægtsgård på Damagervej 10.

Hvilket netop også er adressen for UrbanWild, hvor de har stillet deres udstilling af pavilloner, grillhytter og saunaer op i en tidligere hestefold.

- På den måde har vi selvfølgelig været privilegerede, at Martins far har ladet os bruge pladsen her, erkender Stefan Dejgaard Jensen, men slår også følgende fast:

- Vi har til gengæld bygget alt i virksomheden op fra bunden helt selv.

Fra vildmark til venlig kunderejse

Martin og Stefan kender hinanden gennem sidstnævntes søster, der også rykkede teltpløkkerne op i det vestjyske for at tage til Aarhus. Og siden Stefan selv flyttede afsted til Grøfthøjparken, har de været en del af samme vennegruppe.

Begge har gået og pønset på at være selvstændige længe. At starte deres eget. Så da de fik den rette idé i 2020, hoppede de også på den med det samme.

Træpavillonen her var det allerførste, de to iværksættere købte og placerede midt i udstillingen. De bruger den som primitivt og opvarmet kontor, hvor de gennem vinduerne kan give kunder overblik over deres produkter. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Men hvorfor lige vildmarksbade?

- Jeg skulle faktisk selv anskaffe mig et vildmarksbad dengang. Hele den proces, jeg gik igennem, tænkte vi sagtens, at vi kunne gøre nemmere og mere intuitiv. En af vores værdier er netop en behagelig kunderejse, lyder svaret fra Martin Fisker Dyrbjerg.

Hvad fungerede ikke ved den proces, du selv oplevede?

- Jamen, det lå bare meget afsides, og mange steder handler du også saunaer og vildmarksbade med udenlandske forhandlere, der måske har en anden tradition for service, forklarer han og tilføjer:

- Samtidig vil jeg gerne have set vildmarksbadet i dets rette element udendørs. Ikke inde i en lagerhal.

Den dynamiske duos udendørsultimatum

Af samme grund vidste de, at UrbanWild skulle have en udendørsudstilling. Det skulle der bare.

- Grundet Martins erfaring som anlægsgartner kunne vi sætte os ned og planlægge, hvordan den skulle se ud med græs, fliser og hegn. Og så bankede vi og nogle gode venner hegn og det hele op på nogle dage, fortæller Stefan Dejgaard Jensen.

- Så købte vi en tøndesauna, en grillhytte, et vildmarksbad og selvfølgelig vores kontor-pavillon som pladsens centrum. Så var vi ligesom i gang.

Det har været lidt af en iværksætterrejse for Martin og Stefan. De har selv måttet lære det hele fra bunden: kontakt med leverandør, kontakt med egne kunder, køb af egne maskiner, oplæring i produkterne. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

På den måde komplimenterer Stefan og Martin hinanden eminent, siger de. Førstnævnte har bygget hjemmeside op, og i fællesskab står de for den daglige kommunikation med kunderne.

Martin kan som gårdsøn bedst lide det praktiske og sætter sig nørdet ind i de forskellige produkter. Det er også oftest ham, der bringer saunaer- og vildmarksbad-modulerne ud til kunderne i hele landet. I deres egen kranbil.

- Det er vigtigt for os, at vi kan forklare folk helt ned til mindste detalje, hvad der er op og ned på. Også bare hvis folk spørger ind til, hvorfor

- Vi kan også reagere inden for få dage, hvis et af vores produkter ikke virker. Så kører vi ud og fikser det.

Et overbliksbillede fra i sommers af UrbanWilds udstilling. PR-foto: UrbanWild

Hvad med venskabet, når I nu også er forretningspartnere?

- Vi blev meget tidligt advaret om, at vi skal passe på. For hvornår er arbejde ikke kun arbejde, hvis det pludselig kammer over til det private? Man har hørt om, at forretninger har splittet venskaber, siger Stefan Dejgaard Jensen, men beroliger også:

- Vi er heldigvis lige dedikerede til det, og vi kender nok til hinandens ansvarsområder til, at vi også sagtens kan tage over og sparre med den anden.

En vild og hurtig rejse

Hvor Stefan har været på fuld tid i UrbanWild siden september 2022, har Martin været fuldtids fra starten.

Nogle gange har der været run på - specielt i 2021, da deres digitale markedsføring kom op at stå. De ramte lige det rette tidspunkt, hvor coronaen tvang folk til at blive hjemme og tænke over, hvad der nu manglede af projekter i haven.

Enkelte dage kunne de sælge fem-seks vildmarksbade på én dag.

- Nogle gange har vi måttet ligget på 100 timers arbejde om ugen, hvor det i stille perioder godt kan nærme sig en almindelig arbejdsuge, forklarer Stefan Dejgaard Jensen, der mener, at de i gennemsnit ligger på de 50 timer ugentligt hver især.

- Vi beder jo også om det, for vi har som måske kun få andre åbent på telefonen indtil kl. 21 om aftenen. Vi synes egentlig ikke, at det er noget, som presser os, for det er kun i få tilfælde, at folk ringer sent.

Her sætter Stefan Dejbjerg Jensen og Martin Fisker Dyrbjerg deres største UrbanWild-projekt på benene på Refshaleøen med betalt hjælp fra venner. Tre grillhytter med udsigt over København. Privatfoto

Arbejdstiderne og leveringerne betyder også, at deres pavillonkontor nogle gange står tomt.

- Nogle gange har folk besøgt os uopfordret, hvor vi ikke sad her. Så ringer folk og spørger, hvor vi gemmer os, griner Martin Fisker Dyrbjerg og tilføjer:

- Man er altid velkommen til at gå ind forbi og kigge på udstillingen. Men vi opfordrer altid til at lave en aftale.

Åbent for alle

Når nu UrbanWilds udstilling er frit tilgængelig, er I så ikke nervøse for tyveri?

- Folk har ikke haft lange fingre endnu, og vi kører på tredje år. Vi har godt nok sat overvågning op, men tyverier er ikke noget, vi er nervøse for, fortæller duoens indfødte vibygenser.

- I forvejen er der altid nogen "hjemme" på gården. Os, ryttere til hestene og selvfølgelig min far. Han lejer også lokaler ud til danseskolen Let's Dance, så der er folk her hele dagen. Og så er det altså lidt besværligt lige sådan at stikke afsted med en sauna.

- Flere ting i vores udstilling har stået her i over to år. Det giver derfor høj værdi, når vi kan vise dem, der kommer forbi, at produkterne kan holde til at stå i deres rette element - udendørs, siger de to fra UrbanWild. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Da Martins far, Jens Jørgen, kigger ind i kontorpavillonen for at hilse på, mens Viby-StavtrupLIV interviewer,  fortæller han da også, at besøg ikke gør ham noget.

- Næh, tværtimod. Det er dejligt, at der er lidt liv på gården, og at man kan få sig en snak med forbipasserende, siger gårdejeren.

UrbanWild vil med andre ord invitere byen ud i det vilde. Også lokallivet i Viby og omegn. I forvejen lejer de to af deres saunaer og vildmarksbade ud.

- Vi kunne godt tænke os at stille nogle aftaler op med lokale foreninger, hvor både de og vi kan tjene lidt på at stille udstyret til rådighed for medlemmer, foreslår Stefan Dejgaard Jensen.

- Så kan man eksempelvis hver torsdag komme ned til eksempelvis Moesgård Strand og smide en skilling for at benytte saunaen inden eller efter en dukkert.

De har også talt om samarbejde med campingpladser, som kunne leje, eller entreprenører, der kan sælge det med i deres forretning.

Nye tendenser og iværksætterånden

Samarbejdsaftaler er ikke det eneste, de to iværksættere har af planer for fremtiden. Dem er der mange af.

- Vi vil rigtigt gerne have nye produkter og selv være med til at udvikle på dem. Mange efterspørger infrarødsaunaer i disse dage, men vi vil gerne være helt sikre på, at materialerne er i orden til det, slår Martin Fisker Dyrbjerg fast.

- Vi tror også, at koldtvandskar bliver en stor ting de kommende år. Vinterbadning bliver mere og mere populært, og hvis folk nu selv kan gøre det i egen have.

En del af deres udstilling giver et eksempel på, hvordan en terrasse med vildmarksbad og sauna kan se ud - og samtidig er det disse, som UrbanWild lejer ud. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

De kigger også i de kommende år efter muligheder for at åbne en udstillingsafdeling magen til deres nuværende et sted på Sjælland. En stor del af deres kundekreds kommer allerede fra øen, og flere kunder har taget turen fra hovedstaden til Viby.

- På sigt kan det være, at forretningen kan stå på egne ben med ansatte og det hele. Det lyder lige nu ambitiøst, men vi tager det egentlig stille og roligt. Arbejdet med det er sjovt, men vi tænker ikke på UrbanWild som et decideret hjertebarn, siger Stefan Dejgård Jensen, hvortil makkeren tilføjer:

- Det har også givet os smag for at starte mere op. Det hører jo med til iværksætterånden.

Lige nu ligger fokus dog på at drive en sund, god forretning. Så må de se, hvad 2023 har i vente, og hvad der byder sig af mere udeliv i (Vi)byen.

Hvad fremtiden ellers byder på? Det ved de to ikke. Men de håber, at de kan skue ud mod endnu et godt år i 2023. Foto: Mikkel Hamann Johnsen
Terp Skovvej har allerede lidt bump, men beboere på vejen ønsker flere. Især når AGF's High Performance Center bliver til. Foto: Google Street View

Skal der være flere fartbump på Terp Skovvej? AGF's nye kollegie trækker flere trafik-bekymringer med sig

Kritikken af det nye AGF-kollegie, High Performance Center, er dalet, og da høringsfristen for nyligt oprandt var der ikke flere end 13 høringssvar.

Flere af disse nævner, at der med øget aktivitet på Terp Skovvej formentlig vil komme mere biltrafik, og det kalder på flere fartbump.

I AGF mener High Performance Center-projektlederen Bo Jensen dog ikke, at man vil komme til at se flere biler på vejen. Men han og AGF vil gerne være med til at ønske fartbumpene hos Aarhus Kommune.

13 høringssvar har Aarhus Kommune fået på lokalplanen for AGF's nye elitekollegie, High Performance Center.

Planerne om High Performance Center skrider frem.

Det nye AGF-kollegies lokalplan har lige været sendt i offentlig høring til 6. januar, og 13 høringssvar er i alt tikket ind på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Henvendelserne bærer fortsat præg af, at det såkaldte rekreative område ved AGF-klubhuset og parkeringspladsen forsvinder. Samt den potentielle støj fra kollegiet og støjen, som lige nu kommer fra kunststofbanerne.

Men flest nævner problemet med muligt øget trafik, der vil komme på Terp Skovvej.

- Viby Fællesråd deler beboernes bekymring omkring den trafikale sikkerhed i området og bakker beboerne op i deres ønske om en større aktiv kommunal indsats i forhold til at øge sikkerheden, skriver Hans Peter Mehlsen, formand for Viby Fællesråd, i et af høringssvarene.

Måske brug for vejbump

Biltrafikken er i forvejen belastet, lyder det fra flere, og fartnedsættelse til 40 km/t, flere vejbump nær idrætsanlægget og et mindre helleanlæg ud mod Christian X's Vej bliver foreslået.

Hvordan får man et bump på en vej?

Aarhus Kommunes byrumschef Trine Bruus Karlsen fortæller, hvordan man får et fartbump.

Man kan søge om det hos kommunen:

  • I Teknik og Miljø har man en hovedpostkasse, som man kan sende mail til med ønsket om hastighedsnedsættende foranstaltninger.
  • Man kan henvende sig som grundejerforening, fællesråd eller privatperson.
  • Der skal helst være et flertal for at lave et bump, så det er godt at være flere sammen om henvendelsen.
  • Inden Aarhus Kommune anlægger vejbump eller anden fartdæmpning, bliver der foretaget trafik- og hastighedsmålinger på vejen.
  • Det kan tage noget tid, da der skal tegnes et reelt billede af trafikken, hvorefter Teknik og Miljø vurderer, om et vejbump er berettiget.
  • Herefter bliver det opmålt mod andre fartdæmpningsforslag, hvor de, der har mest brug for det, bliver valgt.

Man kan også selv finansiere det:

  • Det koster mellem 50.000-80.000 kr. at finansiere et vejbump.
  • Det sker i sjældne tilfælde, hvor man ikke ønsker at vente på processen i kommunen.
  • Bumpene overgår så til vejen, og Aarhus Kommune kan som vejmyndighed til enhver tid omlægge dem eller fjerne dem, hvis der er behov for det.

- Der er allerede i dag rigtig meget trafik i høj hastighed på den strækning, og trafikbilledet modsvarer ikke Terp Skovvejs status af villavej, skriver borger Erik Lindstrøm og fortsætter:

- AGF High Performance Center vil yderligere øge trafikbelastningen i forhold til personbiler, busser, skraldebiler samt lastvogne med varer til husholdning og forplejning til de mange sportsudøvere, som skal bo på centret.

Han bakkes op af John Skov, der selv bor på Terp Skovvej, som også nævner de eksisterende bump på vejen.

- Vi er bekendt med, at der allerede er etableret tre vejbump på strækningen fra AGF mod øst til Fredensvang Runddel for at nedsætte hastigheden, står der i hans høringssvar.

- Men vi undrer os over, hvad årsagen er til, at disse foranstaltninger ikke omfatter den anden del af Terp Skovvej mod vest fra AGF til Christian X’s Vej.

AGF klar til også at opfordre

Hos AGF bifalder man også ovenstående omkring Terp Skovvej.

- Vi vil gerne være med til at opfordre Aarhus Kommune til at sætte flere vejbump op, fortæller Bo Jensen, som er projektleder på High Performance Center og en del af AGF's bestyrelse.

AFG-kollegie, lokalplanproces, høringssvar, High Performance Center. Foto: Aarhus Kommune

Han ser dog ikke tilblivelsen af kollegiet som en kilde til mere trafik.

- De, der kommer til at bo her, plejer jo at blive hentet i biler af forældre. Når de kan bo her og ikke længere skal hentes, så burde det tværtimod føre til mindre trafik, mener projektlederen.

En væg eller et tilpasset center?

En af de tilbagevendende kritikpunkter ved lokalplanen kommer fra beboerne på Midtagervej. Her har 21 voksne - med deres 13 børn - skrevet under på et høringssvar, der blandt andet beskriver facaden.

- Det er vigtigt, at det nye byggeri tilpasses øvrige bygninger i området samt at byggeriet skal udføres så beboerne på den anden side af Midtagervej ikke kommer til at kigge ind i ”en væg”, skriver Rina Laursen på vegne af borgerne på Midtagervej.

- Da Midtagervej er en forholdsvis smal vej, er det uhyre vigtigt, at forhold som skyggevirkning, facadeudtryk og beplantning tages med som yderst relevante faktorer.

13. november afholdt AGF et borgermøde med 37 naboer til performancecenteret, hvor følgende billede af bygningen blev vist - set fra Midtagervej:

En illustration af High Performance Center kan ses over hækken til venstre på Midtagervej. Foto: AGF

Her kan du selv vurdere, hvor meget den passer ind i omgivelserne.

I forvejen virker de fra Viby Fællesråd i deres høringssvar tilfredse med selve bygningen:

- Det er Viby Fællesråds klare opfattelse, at AGF har lyttet til både vores og beboernes ønsker og følgende nedjusteret i forhold til antal boliger og parkeringsforhold, skriver Hans Peter Mehlsen.

Det skal du også vide: Våben og stoffer fundet i Rosenhøj, ny strategi i Viby IF, og vandets Silicon Valley sprudler

Lad os få dig opdateret med et nyhedsoverblik:

Politiet ophæver visitationszone i Rosenhøj

Her var visitationszonen i Rosenhøj. Foto: Østjyllands Politi

Siden kl. 18 fredag 6. januar har der ikke længere været visitationszone i Rosenhøj.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Man havde ellers i december fundet et større lager af våben, og derfor indførte man visitationszonen både i Viby-kvarteret og i Gellerup i Brabrand.

- Vi har været meget synlige i de to visitationszoner med både visitationer og ransagninger. Overordnet set er der ikke gjort fund, der nødvendiggør, at visitationszonen forlænges yderligere, siger Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

I alt har politiet med deres indsats konfiskeret fem knive, ét slagvåben, tre pebersprays, 55 gram hash og skunk, 63 styks tramadol og dolol samt 14.400 kroner i kontanter. Der er dog ingen melding om, hvilken visitationszone der har spædet mest til puljen.

Ophævelsen af visitationszonen i Rosenhøj betyder dog ikke, at urolighederne er ovre. Eller for den sags skyld ordensmagtens tilstedeværelse.

- Selvom vi fjerner visitationszonerne, så betyder det på ingen måde, at vi fjerner vores tilstedeværelse i områderne. Det er vores vurdering, at der fortsat er uro mellem grupperinger fra Rosenhøj og Brabrand, og en af vores vigtigste opgaver er at sikre trygheden, siger Klaus Arboe Rasmussen og tilføjer:

- Vi vil derfor fortsat være synligt til stede i begge områder, og bliver det nødvendigt, vil vi vurdere en genindførelse af visitationszonerne.

Mere "vi" i Viby IF

Viby IF går en ny sæson i møde i de sædvanlige hvid-blå farver. Arkivfoto: Ole Nielsen.

- Der vil være ét stort VI fremover.

Sådan lyder det på fodboldklubben Viby IF's facebookside. Her præsenterer klubben sin og det nye trænerteams strategi for den kommende sæson.

Viby IF har både et hold i Danmarksserien og et Serie 1-hold, og de skal sammentømres endnu mere.

- På herresenior vil der være én stor danmarksserietrup. Spillerne vil spille kampe for både i Danmarksserien og i Serie 1, skriver trænerteamet.

- Målet er, at vi skal på jagt. På jagt efter et fælles miljø, hvor alle trives socialt.

Samtidig vil man gerne være en klub, der tiltrækker alle århusianere. Også tilflytterne og alle U17/U19-spillerne. Klubben lover samtidig fællesarrangementer og ugentlige fællesspisninger.

For herreseniorniveau er der officiel opstart lørdag 11. februar kl. 12.30.

Det "nye" trænerteam har fortsat Karsten Spaabæk i spidsen for det nye danmarksseriehold, men med Sune Christensen og Henrik Gudmandsen som assistenter. Serie 1-holdet har efter oprykning stadig Jakob Serwin som træner, men med tidligere jyllandserietræner Christian Damgaard Hansen som assistent.

Giber Ringvej fjerner trafikpres i Aarhus Syd

Her kan du se, hvordan beregningerne vurderede, at trafikken ville udvikle sig fra 2018, hvor man forventede, at Giber Ringvej ville stå færdigt, til 2030. Man regnede også på andre alternative linjeføringer. De beregninger har vi fjernet, men du kan finde dem ved at klikke på linket her: https://giberringvej.aarhus.dk/media/1992/vvm-redegoerelse.pdf. De er på side 119. Illustration: Aarhus Kommune

... eller det er i hvert fald, hvad Aarhus Kommunes beregninger tyder på.

Hvis du er én af dem, der skal køre syd om Aarhus i forbindelse med arbejde, uddannelse eller andre gøremål, viser kortet herover, hvor mange flere - eller færre - bilister du kan møde på din vej i de kommende år.

Giber Ringvej kommer her til at være en stor faktor, da den bliver hovedfærdselsåre for over 10.000 biler, som ellers ville vælge nogle af de indre ringveje.

Dét ville automatisk bringe dem forbi Højbjerg, Tranbjerg, Hasselager og selvfølgelig Viby. Hvilket så ville tvinge nogle af dem - eller os andre - ud på mindre veje. Og således vil trafikken højnes generelt.

Den første kilde i vandets Sillicon Valley åbner

Den første del af The Spring, Aarhus Vands enorme kontorbygninger, står nu klar til brug på adressen Hasselager Allé 29. PR-foto: Aarhus Vand A/S

Ja, faktisk "åbnede". For Aarhus Vands store, nye kontordomicil havde sin første åbningsdag mandag 9. januar.

Viby-StavtrupLIV tidligere har skrevet om de store planer for bygningen og for området på Hasselager Allé, der kaldes "The Spring", altså "kilden". Et fysisk innovationsdistrikt for vandteknologi i Viby.

- Formålet er at samle de forskellige aktører inden for vandsektoren i Danmark, og at området om 10-15 år er hjemsted for over 100 virksomheder og videninstitutioner samt huser mere end 3.000 arbejdspladser, står der i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommunes Erhverv.

The Spring er en del af Water Valley Denmark, og arkitekterne bag den nye store bygninger er de århusianske Cebra-arkitekter, ligesom både entreprenører og ingeniører bag også kommer fra Aarhus Kommune.

- Vi glæder os til for første gang at kunne samle alle vores medarbejdere under samme tag og starte et nyt kapitel op, står der på Aarhus Vands hjemmeside.