Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Viby-StavtrupLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Lad os samles om herreklubber og helhedsplaner

En af de ting, som jeg virkelig godt kan lide ved at være lokaljournalist, er fællesskabet.

Folk engagerer sig i, hvad der sker omkring dem. Man engagerer sig i nabolaget og byen omkring sig.

Man engagerer sig i hinanden.

Derfor vil en af mine frommeste opgaver også altid være at klæde dig godt på til at kunne deltage i fællesskaber, som forhåbentlig kan komme dig til gode.

Og beskrive vigtigheden af fællesskaberne, hvis du måske ikke kender (nok) til dem.

Sådanne to fællesskaber skriver jeg om her i nyhedsbrevet.

Først et helt nyt fællesskab - for i Viby starter snart et tilbud kaldet Herreklubben mod Ensomhed.

Christian Dybdal på billedet herover står bag initiativet, og han har selv lidt af en historie bag sig om at føle ensomhed på arbejdspladsen. Med stress, angst, depression og ensomhed i det private til følge.

Herreklubben bliver ligesom de andre tiltag gennem Café Parasollen forhåbentlig supergodt, hvis det kan skabe de kammeratskaber - og fællesskaber - som man agter.

Et andet vigtigt fællesskab findes ved Stavtrup Mødes, som fællesrådet i Stavtrup arrangerer.

Nu var jeg selv med i januar-udgaven, hvor der blev debatteret grundigt om udviklingen af byen, og det var fedt at se. Det berører virkelig folk, hvad der sker med Stavtrup.

Af samme grund bliver april-udgaven af Stavtrup Mødes måske endnu mere vigtig, da fællesrådet på baggrund af mødet vil lave visioner for Stavtrup frem mod 2033.

Til det har de lavet nogle temaer, som jeg håber, du vil kigge nærmere på.

Det kan have en enorm effekt for fællesskabet i byen, hvilke retninger visionerne og den efterfølgende helhedsplan går i.

Hurra for fællesskaber - og god læselyst!

Billede af Mikkel Hamann Johnsen
Billede af skribentens underskrift Mikkel Hamann Johnsen Journalist
Christian Dybdal befandt sig på en arbejdsplads i omkring 13 år, og måske burde han allerede have stoppet efter de fire. Ensomhed, stress og angst fyldte ham, og han gik helt ned med flaget. Af samme grund brænder han nu for at hjælpe andre med at finde vej til de rette fællesskaber. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Christian havde det skidt på job, tog hjem og vendte aldrig tilbage: Nu starter han helt nyt tiltag for ensomme mænd

Herreklubben mod Ensomhed skal samle ensomme mænd fra Viby og omegn til gode snakke, ture i naturen og kickstart af kammeratskaber.

Bag initiativet står Christian Dybdal, som selv har været ramt af angst og svær depression, der havde opbygget sig over en længere periode. Han følte sig ensom på job og i tiden efter, hvor han prøvede at kæmpe mod det psykiske.

Ifølge ham kan alle føle sig ensomme, og det vil han gerne modvirke. Første gang for herreklubben finder sted 21. april kl. 11 i Café Parasollen, og man binder sig ikke til noget, hvis man møder op.

Hvis du mangler et fællesskab som mand, har Christian Dybdal måske løsningen til dig. Herreklubben mod Ensomhed er et nyt initiativ i Viby.

- Jeg har det ikke særligt godt. Jeg tror, at jeg tager hjem.

Hverken Christian Dybdal eller kollegerne vidste, at ordene ville blive hans sidste på arbejdspladsen. En arbejdsplads, han var blevet på alt for længe.

For den dag i 2017 blev dagen, hvor han gik helt ned med flaget. Angst og en svær depression havde hobet sig op i hans krop, og det næste år brugte han i sengen derhjemme. Alene med sine tanker.

Han ved, hvordan det føles, når livet gør ondt. Hvad der følger med af ensomhed. Men han kender også vejen tilbage.

Hvilket netop er grunden til, at han vil hjælpe flere mænd som ham selv med at finde et fællesskab. Herreklubben mod Ensomhed hedder initiativet, som får sit udgangspunkt fra Café Parasollen i Viby.

- Det er lidt en svær størrelse, ensomheden. Det er meget tabubelagt, fortæller Christian Dybdal.

- Men alle kan føle sig ensomme. Det er bare svært at tage ensomheden på sig. Du kan være ensom, hvis du sidder alene derhjemme, og telefonen sjældent ringer. Men det kan du også, hvis du har en lykkelig familie, men mangler en god omgangskreds.

En fortrolig at snakke med

Ifølge Forum for Mænds Sundhed mangler hver femte mand en person i sit liv at snakke fortroligt med.

Herreklubben mod Ensomhed vil netop være et sted, hvor fortroligheden er i højsædet.

- Vi skal selvfølgelig også lave nogle af de ting, som får smilet frem. Tage i biografen, bowle, cykle ture, siger Christian Dybdal, der har fået rollen som projektkoordinator.

- Men det er mindst lige så vigtigt for mig, at vi får skabt et rum, hvor vi kan snakke om de ting, der gør ondt.

Om et par uger vil Christian Dybdal måske have en masse deltagere fra Herreklubben mod Ensomhed med ved bænken her i Havreballe Skov. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Da han selv skulle bekæmpe sin svære depression, tog han på Struer Højskoles livsstilskursus.

- Jeg kunne ikke selv blive ved med at bære på de ting, som gjorde ondt. Så jeg tog afsted med en beslutning om at ændre mit mindset og snakke om de ting, der gjorde ondt, husker han.

- Og det hjalp. Når vi sad rundt om bålet i én stor rundkreds, så gav det et moment til at lade sig drage af flammerne og overskud til at reflektere. Så kunne man sige sine tanker højt, hvis man havde brug for det.

Tanke så tung - gåtur så lettende

Samme værktøjer vil Christian Dybdal gøre brug af. For ham handler det om at få herreklubbens fællesskab ud i naturen.

Som Viby-dreng kender han Marselisborg Skovene som sin egen bukselomme, og derfor vil han hellere end gerne tage herreklubbens deltagere med på gå- og cykelture.

Christian Dybdal

Født i 1974 og opvokset i Viby, hvor han også bor i dag

Uddannet i lagerbranchen, og har arbejdet hos Vestas fra 2007 til 2018

Gik herefter ned med svær depression og angst, hvilket har sørget for, at han i dag er godkendt til flexjob

Arbejder som inspektør i et rengøringsfirma, og er nu også projektkoordinator på Herreklubben mod Ensomhed

Dyrker selv mountainbikecykling, ror kajak og er glad for at være ude i den friske luft, alene eller i fællesskab

- Jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den, citerer han fra Søren Kierkegaard.

- Jeg brugte selv citatet til at begynde med at gå meget mere i skoven. Hvis en kvist lige knækkede, stoppede jeg op og kiggede, hvad der havde fået den til dét, mens de trælse tanker forsvandt for en kort stund. Med tiden forsvandt de mere og mere.

Du skriver selv i opslaget om Herreklubben mod Ensomhed, at du ikke er psykolog eller coach. Hvorfor er du den rette til opgaven?

- Fordi jeg ved, hvordan det er at være helt nede i kulkælderen. Jeg bruger gerne min egen historie til at skabe en tryg samtale. Det kræver, at man giver det tid, før en person åbner sig op, og jeg vil gerne give tiden til det, svarer Christian Dybdal.

Christian Dybdal har et par gange holdt små foredrag om sit liv og om forløbet med depression og angst. Han kan dette, fordi han kan mærke, at de psykiske problemer er så meget på retræte som muligt. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

I 2014 gennemgik han en anden mindre livskrise, hvor han også oprettede et socialt tiltag. Et mountainbikehold, som hed Tab og Vind.

- Det var for mænd med maver, og vi kaldte det også for "Tykmandsholdet". Efter tre måneder havde vi 40 deltagere, så jeg ved, hvordan man bygger sådan en gruppe op. Selv om jeg ikke er med på holdet mere.

Skabte kammeratskaber vil være succes

- Samtidig har jeg fokus på, at alle skal have en stemme. Ingen skal glemmes, uanset hvor mange der ender med at melde sig til herreklubben.

Herreklubben mod Ensomhed har ingen binding, så man kan bare møde op.

Bålhytten her kunne sagtens være et af de steder, hvor herreklubben kunne sætte sig omkring knitrende flammer og få de gode samtaler i gang. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

10 mænd har allerede meldt sin interesse, hvor første gang bliver med kage og kaffe hos Café Parasollen. Det koster ikke noget at være med ud over den egenbetaling, der er til aktiviteter.

- Selvfølgelig skal aktiviteterne udtænkes efter, hvilke personer vi bliver. Det nytter ikke, at vi kravler i træer, hvis der er en deltager i kørestol, eller at vi tager til dyre arrangementer, hvis ikke alle vil betale for det. Men det tager vi, når vi efter et par gange har overblikket, siger Christian Dybdal.

- Bliver vi to, er det fint. Bliver vi 20, er det også helt fint.

Herreklubben mod Ensomhed

Udspringer af KFUM's sociale projekter såsom Social Driveout og Café Parasollen, hvor projektkoordinator Christian Dybdal selv har hjulpet til

Finder sted én gang om ugen - indtil videre kl. 11-14 enten mandag, onsdag eller fredag

Finder sted i og omkring Viby, og måske især i Marselisborg Skovene

Foreslåede aktiviteter: Bål, gåture, cykelture, badning ved strand, bowling, Golfskoven i Holme, biograf, høre vinyler, spille pool, besøge Aros osv.

Herreklubben mod Ensomhed er uden alkohol

Der er allerede en facebookgruppe for herreklubben med navnet HerreklubbenViby. Det kræver dog en invitation, hvilket man kan få ved at møde op fredag 21. april kl. 11 på græsplænen bag Café Parasollen - eller ved at kontakte Christian Dybdal

Christians kontaktinformationer er: telefon 49 40 45 00 og mail herreklubben@kfumsoc.dk

Hvornår vil du så mene, at herreklubben vil være en succes?

- Når klubben har skabt kammeratskaber på tværs, hvor jeg og klubben ikke længere er mellemled, mener han.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have, at de fortsætter hos os og er med til at hjælpe andre ensomme mænd til ikke at føle sig ensomme mere, men at skabe kammeratskaber, der kan vare ved, er mit klare håb.

Første mødegang er fredag 21. april kl. 11, og det varer en times tid eller to.

Ved fremtidige mødegange forestiller Christian Dybdal, at det varer en tre timers tid. Her er det endnu ikke lagt fast, om det skal være fast om fredagen, eller om det skal være en anden dag på ugen.

Første mødegang sker her på Café Parasollen, som ligger på Grundtvigsvej 4 i Viby. Viby-StavtrupLIV har tidligere skrevet om Café Parasollen her. Foto: Mikkel Hamann Johnsen
Herreklubben og det andet sociale arbejde, Christian Dybdal har lavet hos KFUM, er også en del af hans egen terapi. Det giver ham noget at hjælpe andre, som har stået i lignende situationer som ham selv. Foto: Mikkel Hamann Johnsen


Mikkel Stærk Dickenson er formand for Stavtrup Fællesråd, og han gør det klart, at visionerne, der skal føre til helhedsplanen, slet ikke ligger fast endnu. Ikke før byen er blevet hørt, og temaerne er debatteret. Foto: Mikkel Hamann Johnsen

Hvordan synes du, at Stavtrup skal se ud i 2033? Fællesråd tager første skridt mod en helhedsplan for byen

Der skal en helhedsplan på banen, hvis Stavtrup skal udvikle sig i en bestemt retning, som borgerne i byen finder bedst, og det samtidig skal blive hørt i Aarhus Kommunes byråd.

Stavtrup Fællesråd vil nu have en debat om, hvilke visioner der skal ligge bag helhedsplanen. De har fundet fem temaer, heriblandt byudvikling og trafikstøj, som man som borger kan give sin mening omkring.

Det har du mulighed for til Stavtrup Mødes i forbindelse med fællesrådets generalforsamling onsdag 26. april kl. 20.

I de kommende år skal Stavtrup have en helhedsplan, der kan sætte retningen for, hvordan byen skal udvikle sig.

Byer udvikler sig hele tiden. År for år. Både i positive og negative retninger.

Nu har du så mulighed for, hvis du bor i Stavtrup, at påvirke byen i den retning, du synes bedst.

I 2023 vil Stavtrup Fællesråd udforme en række visioner, der skal danne rammerne for en helhedsplan for byen.

Første skridt er arrangementet Stavtrup Mødes onsdag 26. april kl. 20, hvor fællesrådet håber på at få en masse input til det videre arbejde.

- Det er vigtigt at sige, at vi i fællesrådet ikke mener, at vi ene og alene kan bestemme, hvilke visioner og retninger der skal sættes for byen, siger fællesrådsformand Mikkel Stærk Dickenson.

- Det skal vi i byen beslutte i fællesskab. Intet er bestemt på forhånd, så derfor har vi brug for folks hjælp.

Stavtrups slagkraft i det politiske

Han og fællesrådsbestyrelsen har lavet et oplæg til Stavtrup Mødes med fem hovedtemaer:

Byudvikling, institutioner/foreningsliv, trafik/støj, natur/bæredygtighed og frivillighed/civilsamfund.

- Vi håber, at det kan skabe en god debat, og at vi sammen når til enighed om, hvad vi skal gøre på nogle af punkterne. Der vil sikkert også være nogle ting, som vi ikke bliver enige om, fortæller formanden.

- Det skal også siges, at folk sagtens kan komme med nogle temaer, som vi slet ikke har tænkt på.

Lige nu hedder arbejdstitlen "Vision Stavtrup 2033".

Hvorfor er det vigtigt at lave de her visioner og udvikle en helhedsplan?

- Der er flere strenge i det. For det første sætter det retningen for, hvad vi i Stavtrup Fællesråd skal arbejde mod. For det andet vil det være godt at få med i den næste planstrategi for Aarhus Kommune, forklarer Mikkel Stærk Dickenson.

- En helhedsplan gør, at det bliver nemmere at få projekter politisk behandlet. Vi giver med andre ord vores mening til kende, og vi tror på, at det giver en slagkraft over for Aarhus Kommune, så vi bliver hørt.

En langsigtet plan

Lige nu har Mikkel Stærk Dickenson intet bud på, hvornår selve helhedsplanen ligger klar i fremtiden. Processen kan startes op sideløbende med, at fællesrådet får styr på visionerne.

- Nu skal vi også have Stavtrup Mødes den 31. maj og 21. juni, hvor vi stiller ekstra skarpt på henholdsvis udstykninger og trafik/støj, som også skal indgå i arbejdet, slår formanden fast.

- Uden at love noget håber vi, at de endelige visioner forhåbentlig klar i slutningen af 2023.

Uanset hvad kan helhedsplanen tidligst komme med i kommunens planstrategi i 2027, da den nyeste bliver vedtaget i år.

Hvis du selv overvejer at deltage ved Stavtrup Mødes her i april og give dit besyv til processen, kan du læse hele Stavtrup Fællesråds oplæg til debat her.

Herunder får du et resumé af de fem temaer:

1 Byudvikling

Vision for Stavtrup 2033 gælder for området, som Aarhus Kommune har defineret som hørende til Stavtrup Fællesråd. Afgrænset mod syd af motorvejen, mod nord af søerne, mod vest af alléen og mod øst af Døde Å. Grøn markering: Den Grønne og Rekreative Korridor, som fællesrådet ønsker i Stavtrup. Blå markering lille cirkel: Det kommercielle centrum. Blå markering stor cirkel: Kommunens område langs motorvejen. Rød markering: Områder med planer eller ambitioner om at udvikle byen med bebyggelse. Kort: Google Maps, Stavtrup Fællesråd

Hvordan ser kortet ud over Stavtrup i 2033? Ifølge fællesrådsbestyrelsen selv håber de, at det kommercielle centrum har fået et løft med træer og siddesteder.

Via Klokkeskovvej og Bispemarken håber de på Den Grønne og Rekreative Korridor, som sender gående og løbende til Brabrand Sø og byens børn til sport i den nordlige ende af byen.

Og på trods af at være vokset med 100-300 nye hjem, har byen stadig landsbypræg ifølge fællesrådet.

Nogle af spørgsmålene bliver så:

  • Hvad vil gøre det kommercielle centrum attraktivt?
  • Kan eller skal Stavtrup arbejde mod, at kommunen vokser i indbyggertal, og skal der her vægtes et stabilt børnetal eller ej?
  • Hvilke ønsker har man til en central bypark? Kan man få mere kunst og udeaktivitet til Stavtrup?
  • Hvad vil man have, at Aarhus Kommune bruger sin jord omkring motorvejen til?

2 Institutioner og foreningsliv

Elever fra Højvangskolen har tidligere selv været med til at udforme idéer til byen - med Lego. Foto: Kristine Dam Johansen

Bestyrelsen forestiller sig, at Stavtrup er én af de byer i Danmark, hvor foreningslivet blomstrer allermest. Samarbejde mellem foreninger og institutioner er ligeledes beundringsværdigt.

Det skal sikre et godt børne- og ungeliv i Stavtrup-

Nogle af spørgsmålene kan være:

  • Hvordan skaber man gode opholdssteder og aktiviteter for store børn og unge, og hvordan inddrager man dem i processen?
  • Hvilke foreninger eller institutioner findes i 2033, som ikke findes i dag?
  • Hvordan bidrager borgere og foreninger bedst til, at daginstitutioner og de to skoler fortsætter en positiv udvikling?

3 Trafik og støj

Motorvejen og støjen fra den er altid et af de emner, der kommer op, når udviklingen af Stavtrup er på tale. Arkivfoto: Jens Thaysen

Står det til fællesrådet selv, vil den tunge, gennemkørende trafik i 2033 være på tilbagetog.

Stavtrup har ifølge fællesrådet landets mest sikre skoleveje og bedste stisystemer, ligesom den kollektive trafik er forbedret.

Spørgsmål til emnet kan være:

  • Har Stavtrup brug for flere 40 km/t-zoner?
  • Hvordan kan trafikforholdene forbedres på hovedfærdselsårene Jarlsmindevej, Klokkeskovvej og Ormslevvej?
  • Hvor godt er det, hvis motorvejsramperne kommer til?
  • Er det ønskeligt med mere kollektiv trafik?
  • Hvordan sætter byen skub på at formindske støjen fra motorvejen? Og er der andre kilder til støj?

4 Natur og bæredygtighed

Naturgruppen De Re-kreative i Stavtrup plantede i 2021 vilde blomster i byen, men hvad kan der ellers ske med naturen og bæredygtigheden i Stavtrup? Foto: Kristine Dam Johansen

Fællesrådsbestyrelsen ser gerne, at de vigtige drikkevandsressourcer er bevaret, og at Stavtrup er blevet helt sprøjtefri i 2033.

Fredede arealer bevares fortsat. Insekterne, dyrene og plantelivet øges, så naturen er i trivsel. Og Den Grønne og Rekreative Korridor er både naturlig og et samlingspunkt.

Diskussionsemnerne vil her eventuelt blive:

  • Er marker natur?
  • Kan Stavtrup blive klima-/CO2-neutrale?
  • Stavtrup Stationsby er sprøjtefrit, men skal hele Stavtrup være det? Og hvad kan byen ellers gøre for at passe på grund- og drikkevandet?

5 Frivillighed og civilsamfund

I begyndelsen af 2022 snakkede Viby-StavtrupLIV med Søren Kjærgaard Kristiansen, som er frivillig-ansvarlig i Stavtrup IF, hvor man manglede frivillige. Foto: Kristine Dam Johansen

Bestyrelsen i Stavtrup Fællesråd ser gerne, at der i 2033 er endnu mere fællesskab om at etablere fællesskaber, end byen har i dag.

Frivillige bidrager, og der er et væld af tilbud.

Spørgsmål til dette tema kunne være:

  • Hvad skal der gøres for, at flere unge bidrager aktivt med frivilligt arbejde? Hvad får de og andre frivillige ud af det?
  • Har alle lige store stemmer - også dem, der ikke bidrager til fællesskabet?
  • Hvilken rolle spiller Stavtrups historie, og hvordan kan man aktivere den yderligere?

Det skal du også vide: Søren Kochs mindested står næsten klar, Stavtrup-iværksætter på nye eventyr, og skole hædrer frivillige

Dit korte nyhedsoverblik:

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Fundamentet til Søren Kochs mindesten står klar

Mindestenen kommer til at stå lige her, hvor hjertet nu står. Foto: Henrik Lund

Viby-StavtrupLIV har tidligere beskrevet, at Viby Gymnasium vil opføre en mindesten. En mindesten for Søren Koch, der som 21-årig helt tilfældigt blev skuddræbt i sin bil på Søndervangs Allé.

Nu har gymnasiet opført fundamentet til mindestedet og mangler kun selve mindestenen. Lige nu står der et skilt med et rødt hjerte, mens de venter på stenen.

- Søren Koch 08.03.2022. Mest uskyldige, sagesløse, uretfærdige drab nogensinde, står der på hjertet.

Til Århus Stiftstidende fortæller rektor for gymnasiet, Lone Sandholdt Jacobsen, hvorfor mindestenen skal stå ved Viby Gymnasium, selv om Søren Koch ikke var elev hos dem.

- Alle er rørte over den her historie. Eleverne stiller spørgsmål, når jeg er nede ved mindestedet, og vores gartnere spørger til, hvornår højtideligheden skal være, for de vil være med. Vi blev på en måde alle ramt af de skud den nat.

Stavtrup-iværksætter tager på nye eventyr

Lejla Cikic Jørgensen stiftede i 2005 sin første forretning Spa Tours sammen med sin mand. Nu er hun på nye erhvervseventyr. PR-foto: Nikola Pejovic

Erhverv+ har en god (og gratis) historie om den lokale Stavtrup-iværksætter Lejla Cikic Jørgensen.

Hun har i mange år stået bag Spa Tours, men kaster sig nu ud i sit eget designede modebrand, By Cikic. Her lancerede hun onlineshop i november 2022.

Derudover har hun boet det meste af sit liv i Montenegro, hvilket i sin tid gav hende idéen til Spa Tours.

Faktisk er det en Stavtrup-duo, som står bag det nye By Cikic. Lejla Cikic Jørgensen er nemlig teamet op med Gitte Juul Johansen, der også er specialkonsulent i Kommunikation og Internationalisering hos VIA University College.

Højvangskolen har fået Walls of Fame

Her får de forskellige skoleonkler og -tanter lov til at stå ved siden af deres egen placering på Højvangskolens Walls of Fame. Kollagefotos: Børn og Unge, Aarhus Kommune

I 2012 begyndte et nyt tiltag på Højvangskolen, hvor frivillige "skoleonkler og skoletanter" kunne blive en fast del af skolelivet og timerne.

De har i over ti år hjulpet med matematik, dansk og andre skolefag, mens de samtidig har kunnet højne børnenes trivsel og skoleglæde.

Det har Højvangskolen nu hædret med deres Walls of Fame. Flere billeder pryder nu skolens vægge, hvor man kan se nogle af skoleonklerne og -tanterne i aktion med børnene.

"Walls" fordi der er flere billeder på flere vægge.

Tiltaget handler om ifølge Børn og Unge i Aarhus Kommune om, at det skaber venskaber på tværs af generationer. Børnene får gode voksenvenner, mens de frivillige altid glæder sig til at besøge Højvangskolen.

Bjørnholms Allés erhvervsbygninger igen, igen, igen

Det nye hegn rundt om erhvervsbygninger tilhørende Høgh & Rousing på Bjørnholms Allé. Foto: Niels Sørensen

Det er nærmest hver uge, at der kommer en opdatering om Bjørnholms Allé, but here we go again:

I sidste nyhedsbrev fortalte Viby-StavtrupLIV, at erhvervsbygningerne ejet af blandt andre ejendomsselskabet Høgh & Rousing var blevet sikret og afspærret med træplader.

Allerede mandag stod det dog klart, at ikke al afspærringen var lige god, da der flere steder var forsøgt brudt op, og et enkelt sted havde nogen held med at komme ind i bygningerne via en stige.

Nu har Høgh & Rousing så taget næste skridt i afspærringen, da man har sat hegn op rundt om erhvervsbygningerne.

Hverken Mads Høgh eller Allan Rousing, som er indehaverne bag Høgh & Rousing, vender tilbage på Viby-StavtrupLIVs henvendelser omkring sagen.